top of page

Wat is een tuin? Hoe verschilt een tuin van natuur en landschap? Voor The Non Urban Garden zijn verschillende kunstenaars uitgenodigd om op basis van artistiek onderzoek te komen tot een visie op de ‘tuin van de 21e eeuw’ en deze te vertalen naar een ontwerp. 


De publicatie die bij het project verschijnt is samengesteld en geredigeerd door o.a. Peter Sonderen (lector Theorie in de kunsten ArtEZ) en Marlies van Hak (coördinator Honours Programme ArtEZ). Het boek biedt een overzicht van het artistiek onderzoek van de kunstenaars. Daarnaast geven deskundigen hun visie op de niet-stedelijke tuin: landschapsarchitect Jorrit Noordhuizen, tuinontwerper Piet Oudolf, filosoof Ann Meskens, Artishoogleraar Erik de Jong, en landschapsarchitect Saskia de Wit. Peter Sonderen gaat in op de wijze waarop het artistiek onderzoek verliep.


The Non Urban Garden. Tuinen van de 21e eeuw
Redactie: Peter Sonderen, Joop Hoogeveen, Marlies van Hak
Met bijdragen van: Birthe Leemeijer, Jeroen Kooijmans, Edward Clydesdale Thomson, Doris Denekamp & Jimini Hignett, Jorrit Noordhuizen, Erik A. de Jong, Piet Oudolf, Ann Meskens, Saskia de Wit, Martien Frijns, Peter Sonderen, Joop Hoogeveen, Marlies van Hak
isbn: 9789072603371

128 pagina's, Nederlands en Engels

 

zie http://afdh.nl/boeken/the-non-urban-garden.aspx

En natuurlijk

bottom of page