top of page

L'Essence de Mastenbroek

​Eau de polder 

 

 


Inwoners van de polder Mastenbroek, voornamelijk veehouders die al generaties lang in de polder wonen en werken, namen deel aan de Essenceclub. Zij bepaalden uit welke geursensaties L 'Essence de Mastenbroek moest bestaan.
Sinds de lancering van het parfum in 2005 is de Essence wereldwijd verkocht. Na een tweede lancering in de stad -de Bijenkorf in Amsterdam- verspreidde het vloeibare landschap zich verder uit naar andere plaatsen en vermengde zich met landschappen, verlangens en herinneringen van mensen die nog nooit in Mastenbroek zijn geweest.
De Bron
Aan een van de drie weteringen in Mastenbroek, op een terp temidden van een inmiddels afgebroken boerderij, bevindt zich de essencebron. Eenmaal per jaar wordt deze bron opengesteld voor het publiek en kunnen flacons worden (bij) gevuld.
Het beheer van de bron en de verkoop van het parfum is in handen van de inwoners van Mastenbroek.
 
L'Essence de Mastenbroek is het resultaat van een zoektocht naar de essentie van de polder Mastenbroek. Inhoud: Essenties van lucht, wolken, water, vee, gras, grond.

 

Gemaakt in opdracht van de Provincie Overijssel, SKOR, Gemeente Zwolle en Zwartewaterland 2005-2012.

Parfum: Alessandro Gualtieri

Grafische Vormgeving: Renate Boere

Druk: Albaini drukkers bv/ Den Haag

Flacon: CBN Labsuppliers/Drachten en NID/Drachten

Met dank aan de Essenceclub: Adri van Ittersum, Bert Kanis, Gerrie en Hannie Knol, Wim Kok, Egbert Meuleman, Geesje Riezenbos, Alita van der Weerd, Hennie Wup en Rie Wursten.

Polderplan Mastenbroek:  Marco van der Vegte, Hendry van Ittersum, Gerard Hendrix

Bron: Familie van Ittersum.  

 

bottom of page